Spraytanning

Spray tanning är det senaste inom 'brun-utan-sol' för hela kroppen men med ett oöverträffat resultat, som av många anses vara helt perfekt. Andra benämningar som används är t ex DHA tanning, self-tanning spray, soldusch, solspray och airbrush tanning.

Metoderna skiljer sig åt men syftet i samtliga är att simulera en solbränna och ersätta konventionellt solbadande genom att spraya huden med en vätska som bl a innehåller det naturliga sockerämnet DHA.  Vätskan är 100% fri från alkohol och konserveringsmedel och därför skonsam mot huden. Den innehåller antioxidanter och anti-age ingredienser såsom grönt te och hyaluronsyra. 

DHA eller Dihydroxyacetone, är ett färglöst och naturligt sockerämne som reagerar med ett protein i hudens yttersta lager, för att skapa ett pigment som heter Melanoidin, samma sorts färg som Melanin - pigmentet man får när man solar i vanligt solljus. DHA är godkänt av Svenska Läkemedelsverket samt amerikanska 'Food & Drugs Administration' (FDA) sedan 1970-talet.

Att tänka på före behandling

 • Rengör och peela huden 24-timmar innan behandlingen och avlägsna noggrant smink och andra produkter innan din behandling.
 • Använd ej deodorant eller hudlotion precis innan behandling då missfärgning kan uppkomma.
 • För bästa resultat raka dig kvällen innan behandling, tex ben och skäggväxt. Vaxning, plock av bryn och rakning bör ej göras direkt efter eller före behandling (vänta minst 8 timmar) det tar bort lite av färgen. Så för bästa resultat vaxa dig ca 24h innan din behandling.
 • Smörj in dig med en fet hudlotion på hudpartier om du har mycket torr hud.

Att tänka på efter behandling

 • Vänta med att duscha 8-12 timmar.
 • Tag med mörka och löst sittande kläder, gärna i bomull.
 • Mycket viktigt att ej ha kontakt med vatten/vätska på huden tills du ska duscha efter din behandling.
 • Badda med handuken försiktigt efter din första dusch efter  behandlingen, gnugga ej.
 • Du  bör inte träna eller utföra annan fysisk  aktivitet som får dig att svettas innan första dusch.
 • För att behålla din gyllenbruna färg längre smörj in dig med  hudlotion, speciellt på överkroppen varje dag efter din behandling.
 • Efter ca 5 dagar då färgen börjar avta gradvis kan det  uppstå ojämna partier på överkroppen som är ett resultat av att gamla hudceller  lossnar, avlägsna detta med en skrubbvante el handduk när du duschar.
 • Färgen kan färga kläder och sängkläder, färgen är dock  vattenlöslig och kan tvättas bort.


Tänk också på att undivka solarium, krämer, smink, deo och parfym till dagen efter din behandling.
 

 Vanliga frågor

Vad är Spray Tanning? 

Vi använder oss av en manuell  Spray Tanning teknik. Det är den bästa och senaste tekniken inom ”brun utan sol”  och är avsedd för professionellt bruk. Manuell Spray Tanning ger det absolut bästa resultatet i jämförelse med soldusch i kabin (där det lätt kan bli ojämnt och orange) eller krämer för hemmabruk.

Hur går behandlingen till?  

Vi använder oss utav en maskin med ett munstycke som genom ett högt tryck sprutar ut ett fint lager vätska. Vätskan lägger sig på huden och gör dig brun på ett par timmar. Behandlingen tar ca 10-15 minuter. Du kan också själv bestämma hur brunt resultat  du önskar. När man är klar med sprayning ska huden torka ca 3-5 min.

Vad har man på sig? 

Som kund bestämmer du om du vill vara helt utan kläder eller ha på dig underkläder. 

Vad är fördelarna? 

Solens stålar och solarier är inte hälsosamma för kroppen. Vi kan erbjuda dig en naturligt gyllenbrun färg utan risk för rynkor, soleksem, sveda eller hudcancer! Du får ett snabbare resultat än om du solar naturligt eller i solarium. Människor som har svårt för att bli bruna genom solen/solarium får garanterat ett mycket bra resultat med Spray tan. Du kan bli brun på utvalda delar av kroppen. Huden får en skönhetsbehandling samtidigt som du blir läckert gyllenbrun!

Hur länge varar färgen?

En behandling varar upp till 10 dagar. För att behålla den gyllene färgen bör behandlingen upprepas en gång i veckan. Smörj in dig med bodylotion varje dag för att behålla din bränna längre.